Zoek je hoeve- of streekproduct

terug naar overzicht
pure saffraan - Belgische Saffraan

pure saffraan

Het bovenste deel ( de fine fleur) van de stampers van de saffraankrokus worden met veel zorg geplukt, gedroogd en gerijpt tot zuivere, dieprode saffraandraadjes. Ze worden verpakt in handige potjes met schroefdeksel, zodat de saffraan zijn aromatische eigenschappen maximaal kan bewaren en zijn verkrijgbaar in porties van 100 en 300mg, 0.5gr en 1gr of meer.

Producent:

Belgische Saffraan

Streek:

2200 Morkhoven

Productlabel(s):
Streekverband:

Een van oudsher Oosterse specerij blijkt in de Kempense zandgrond goed te gedijen. 'Denk globaal, kweek lokaal', is een motto dat we met onze teelt zeker waarmaken. Saffraan van hier wordt ecologisch en economisch (meer) verantwoord!

Productie sinds:

2013

Productiegegevens:

Saffraan telen is een manuele activiteit, buiten het voorbereiden van de grond met de minitractor. Het planten van de bollen, het onkruidvrij houden van de lanen, het plukken van de bloemen, het drogen en verpakken: alles gebeurt door handenarbeid. Ook alle afgeleide saffraanproducten die zullen volgen, worden ambachtelijk en met veel 'goesting' bereid.

De oogsttijd loopt van oktober tot december. Vanaf midden december 2013 zijn onze eerste potjes pure Kempense saffraan van de hoogste kwaliteit, gebruiksklaar.