Zoek je hoeve- of streekproduct

terug naar overzicht
Aardappelen en Vollegrondsgroenten - Tuinbouwbedrijf Vercammen

Aardappelen en Vollegrondsgroenten

We telen bijna het hele jaar door meer dan 20 verschillende soorten van groenten in de vollegrond. Bloemkool, venkel, broccoli, spitskool, boerenkool, savooikool, pastinaak, gele boontjes, pompoenen, koolrabi, peterselie, rode biet, raapjes, courgetten, vollegrondstomaten, aardappelen,… zijn niet weg te denken uit ons assortiment. We zetten immers onze groenten steeds in reeksen zodat er bijna heel het jaar door geoogst kan worden.

Producent:

Tuinbouwbedrijf Vercammen

Streek:

Koningshooikt & Berlaar

Productlabel(s):
Streekverband:

Van oudsher wordt de regio rond Mechelen gezien als de 'groentetuin' van Vlaanderen. Groenteteelt op gewenten is dan ook zeer specifiek voor deze regio.

In de jaren 60 werd ons bedrijf opgericht door onze grootouders. Zij teelden als 1 van de eerste vollegrondsgroenten die dan in de jaren 70 lokaal vermarkt werden in Geel en Heist-op-den-Berg. Stilaan groeide het bedrijf uit tot een volwaardig tuinbouwbedrijf, gespecialiseerd in de korte keten verkoop. Momenteel zijn we de 3de generatie op het bedrijf.

Productie sinds:

de jaren 60

Productiegegevens:

Wij telen zowel in Berlaar als Koningshooikt vollegrondsgroenten. U vindt ons tevens op locale markten, donderdagvm in Aarschot, zaterdagvm in Geel, zaterdagnm in Scherpenheuvel en zondagvm in Heist op den Berg.