Nieuws

Horeca & lokale producten: het perfecte stel!

Friday 12-12-2014

Horeca & lokale producten: het perfecte stel!

Hoe kan je lokale producten koppelen met lokale horeca? Een vraag waar velen mee spelen en waar men in Geel een antwoord op wou vinden. Met hulp van verschillende experten, begeleid door RURANT vzw en met steun van de provincie Antwerpen, werd de "grote versiertruc" uitgewerkt en uitgetest. En met succes, want één op drie Geelse horecazaken werkt er nu met lokale producten! Een overzichtelijke brochure vertelt hoe zij verleid werden...

Het idee ontstond op één van de Lekkers met Strekencafé's die de provincie Antwerpen organiseerde. Tijdens die café's konden geïnteresseerden mee nadenken over waar het hoeve- en streekproductenbeleid van de provincie op moet inzetten. Eén van de voorgestelde acties was een horecabewustwordingstraject om horeca-uitbaters te overtuigen om aan de slag te gaan met lokale producten. De dienst Toerisme van de stad Geel was de enthousiaste trekker! Met steun van de provincie Antwerpen en onder begeleiding van RURANT vzw en enkele experten gingen zij op de versiertoer. Een geslaagd project,  waar alle partijen tevreden op terugblikken.

De opgedane kennis en ervaring willen we graag delen met andere steden en gemeenten in de provincie Antwerpen. RURANT vertaalde het project daarom in een eenvoudig stappenplan dat ook elders kan worden toegepast en verpakte dit in de brochure “De Grote Versiertruc”.

Je kunt het online lezen of hieronder downloaden. Heb je toch liever een papieren exemplaar? Bestel er dan eentje via info@rurant.provant.be.

Misschien werkt het ook voor jou inspirerend? Geef ons gerust een seintje wanneer u er zelf mee aan de slag zou gaan of wanneer we u ergens mee kunnen helpen of adviseren. We horen ook graag hoe één en ander bij u verloopt. Dat kan immers op zijn beurt voor ons weer inspirerend zijn.

Wij zijn er immers van overtuigd dat iedereen beter wordt van samenwerking.

Download bijlage