Over Lekkers met Streken

Met ‘Lekkers met Streken’ wil de provincie Antwerpen zijn rijkdom aan hoeve- en streekproducten promoten en de ondernemers achter dit streeklekkers ondersteunen.

‘LEKKERS’ verwijst naar de lekkere hoeve- en streekproducten uit onze provincie.
’MET STREKEN’ heeft een dubbele bodem. Het is een link naar de verschillende streken in de provincie en verwijst naar de vier toeristische regio’s: kunststeden Antwerpen en Mechelen, Antwerpse Kempen en Scheldeland. Maar het is ook een speelse verwijzing naar de kuren, de streken die ons, inwoners van de provincie Antwerpen, door anderen worden toegedicht.

Dit speelse wordt ook weerspiegeld in het logo van ‘Lekkers met Streken’. Je kunt er onder meer een glas, kopje, lepel of vork in herkennen. Daarnaast kun je de vorm ook associëren met een korenaar, bussel asperges of wortelen. Wie iets aandachtiger kijkt, zal er ook een ‘mannetje’ in herkennen, dat verwijst naar de ondernemers en hun ondernemerschap, of zelfs de gestileerde vorm van onze provincie.

Voor ieder wat wils!

Wie op zoek gaat naar producten uit eigen streek, maakt kennis met een zeer ruim en divers aanbod, gaande van verse en verwerkte groenten en fruit over zuivelproducten, vers vlees en fijne vleeswaren, gebak en brood, koekjes en chocolade tot koffiemélanges, bieren, water en andere dranken. Kortom, het lekkers uit eigen streek heeft voor iedereen wat te bieden!

In onze provincie vind je meer dan 250 hoeve- en streekproducten. Een aantal onder hen zijn ook op Vlaams niveau erkend als streekproduct. Wat al deze lekkernijen gemeen hebben is hun verbondenheid met de streek door het gebruik van streekeigen grondstoffen, een traditionele bereidingswijze of de lokale productie. Bovendien is er altijd een link met de rijke geschiedenis of de traditie van de streek. Met andere woorden, de lokale bevolking erkent de producten als streekeigen en is er fier op!